Stadionparken

G/F Stadionparken består af 118 boliger, der er kendetegnet ved deres hvide kalk/sandsten tegl. Det er en rækkehusbebyggelse i to etager med kælder, opført i slutningen af 1960’erne.


Stadionparken - Albertslund Kommune

Stadionparken er opført i en tid, inden man for alvor fik øjnene op for at bygge energieffektivt. Ser man på omkostningerne for en bygning over hele levetiden, er det derfor en dyrere bygning end dem, der bliver opført efter dagens standarder.

Når temperaturen på fjernvarmen sænkes til 60 grader, vil der opstå nogle problemer i området. Midterrækkehuse drager fordel af, at naboerne også har varme i stuerne, men vi forventer stadig, at det vil være nødvendigt med små forbedringer på de oprindelige forhold. Det kan fx være hulmursisolering eller udskiftning af et par gamle termoruder. Typisk vil forbedringer i dette omfang være gennemført i forbindelse med almindeligt vedligehold.

Boliger med gavl er mere udsatte, simpelthen fordi de har mere ydervæg. Bor du i en gavlbolig, anbefaler vi derfor både, at ydervæggene bliver efterisoleret og at de gamle termoruder bliver skiftet til energiglas.

Selvom det ikke er nødvendigt for alle at efterisolere deres boliger, kan der alligevel være gode grunde til at kigge efter forbedringer. Det kan både være for at sænke varmeregningen og for at give et mere behageligt indeklima med varmere overflader.

Læs mere om de energiforbedringstiltag, der er særligt relevante for Stadionparken, ved at klikke dig videre herunder:

Efterisolering af ydervægge

Et andet tiltag der er relevant for dig, der bor i Stadionparken er også udskiftning af gamle termovinduer til energivinduer. 

Energiforbedring af vinduer og døre

De gamle Build-up tage er kun isoleret med 75 mm, hvilket er en del af grunden til, at der om sommeren bliver meget varmt på 1. sal. En tagisolering blev i 2016 gennemført på en samlet række og det kan derfor lade sig gøre jf. lokalplanen. Hvis I kan blive enige om det i rækken, anbefales derfor også efterisolering af tag. 

Det Økologiske Råd har beskrevet den fælles tagisolering i deres serie om succesfulde lokale grønne omstillingsprojekter. Følg linket nedenfor, hvis du vil læse mere.

Link til case (Det Økologiske Råd)

Læs mere om vores generelle råd i forbindelse med efterisolering af taget

Efterisolering af tag

Har du spørgsmål, er du velkommen til at henvende dig til energiteamet via nedenstående kontaktformular

Kontakt energiteamet